ERIC FRATTINI contacto >>
Home | Biografía | Libros | Especiales | Editoriales | Documentales |International Rights
ERIC FRATTINI Biografía/ Galería de fotos/Eric Frattini en Youtube/
Biografie

Eric Frattini s-a născut pe data de 15 decembrie 1963 la Lima (Peru), mutându-se mai apoi cu familia în Spania. Celebru eseist, jurnalist si romancier spaniol, a trait in mai multe tari ca Tahiti (Polinesia), Asunción (Paraguay), Beirut (Liban), Nicosia (Cipru) si Ierusalim (Israel). A început cariera de jurnalist, fiind reporter de teren participant în diverse conflicte de amploare (sfârşitul războiului din Liban, războiul iraniano-irakian, conflictul din Fâşia Gaza, războiul din Golf, războiul din Kurdistan şi cel din Cecenia), iar mai apoi, după naşterea fiului său Hugo şi-a început cariera de scriitor. Este membru în Asociaţia de Presă din Madrid, Organizaţia corespondenţilor străini în Israel şi Asociaţia Jurnaliştilor Palestinieni în Teritoriile Ocupate. De asemenea, este membru de onoare al asociaţiei Liga Arabă a Jurnaliştilor. A realizat documentare pentru Televiziunea spaniolă, Tele 5, Antena 3 TV şi Canal Historia şi interviuri cu figuri proeminente, precum Yasser Arafat, Isaac Rabin, Shimon Peres, Ariel Sharon, Hosni Mubarak, Nelson Mandela, Colin Powell, Henry Kissinger, James Baker şi Jimmy Carter.

Frattini este recunoscut datorită expertizei sale în spionaj internaţional şi problemele Vaticanului. Drept urmare, o mare parte din operele lui sunt bazate pe acest subiect. Frattini oferă astfel cititorilor o scriitură clară, provocatoare şi bogată în detalii şi informaţii interesante şi cu o mare doză de intriga şi suspans. Înainte de atentatul de la 11 septembrie a fost singurul interesat de multimilionarul care proclama “Jihadul” şi terorismul internaţional - Osama Bin Laden. Astfel, cu patru luni înainte de 11 septembrie apare o biografie a lui Bin Laden, devenită interesantă pentru editori abia după atentat.

Operele sale au fost publicate in mai multe tari precum: Portugalia, Franta, Italia, Romania, Bulgaria, Brasil, Polonia, Rusia, Statele Unite.

 

Español English Français Portugues Italiano Poland Romanian Ruso
                 

 

Eric Frattini

Foto: Ángel Colina

----------------------------
Eric Frattini 2009 © Todos los derechos reservados
----------------------------